Categories

  • No hi ha categories

Instagram

Most Viewed

Vol. 13 Pa i especialitats

Acabat de fer, untat, replet, guarnit, remullat, sec; normal, torrat, fregit, ratllat. D’ingredient essencial: d’entrant, de plat principal, de postra, de guarniment, d’acompanyament, de base de menges suculentes –sopes, pilota de carn, verdures farcides, etc. –.

El pa resulta ideal per a qualsevol dels quatre àpats principals i d’aquell cinquè    –el tast o piscolabis– que sovint trobem entre els anteriors per matar el cuc. Per sortir a la muntanya, al riu o a la platja, per gaudir l’estona de descans d’alguns espectacles –per exemple el futbol–, per engrescar les trobades d’amics quan es reuneixen per motius diversos –celebracions especials, revetlles, ballades, festes majors, per celebrar els aniversaris dels infants, etc.

Lliga amb gairebé tot: fruits secs, certes fruites, formatges semi-curats o tendres, embotits de tota mena, xocolata, all, llet condensada, arengades, vi, oli, sal, sucre, etc. La crosta és una bona matèria per als infants per enfortir les seves dents quan s’inicien amb els sòlids, mentre que una bona molla ajuda a recuperar aquell allioli o aquella maionesa que se ens ha negat per algun motiu. Ratllat o esmicolat és, junt amb altres ingredients, un excel·lent espessidor i aportador de gust de salses i guisats habituals.

Vol. 13 Pa i especialitats